La Fira de Gastronomia Justa i Sostenible —Terra i Gust— aterra a La Rambla Santa Mònica en el marc de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021. Hi participen 16 restaurants que aposten per la gastronomia sostenible i que intenten aplicar la filosofia “slow food” a Barcelona.

Un dels objectius de la fira és ajudar a entendre la relació entre els hàbits alimentaris i aspectes com la crisi climàtica, el desenvolupament econòmic local, la cultura, la política, els drets socials i la salut.

Fira Terra i Gust

Aquest esdeveniment també vol ressaltar la importància del petit productor artesanal, del manteniment de la tradició i de les tècniques productives respectuoses amb el medi ambient. Això sí, sense oblidar un bon resultat gastronòmic.

Ensenyar a la ciutat una restauració sostenible, més justa, de proximitat, de producte local i de temporada
Danielle Rossi, cofundador Slow Food Barcelona
El lema que tenim a casa nostra és menja bo, menja bé, menja sa i això intentem traslladar-ho als restaurants
Isidre Cubera, embotits Cal Fusteret

Un dels 16 cuiners participants, Oriol Casal, xef de la taverna gastronòmica Teòric, destaca que el seu restaurant aposta per la cuina catalana i que, per tant, els plats parteixen del receptari tradicional català. En aquest sentit, considera que per a ell “no té sentit fer cuina tradicional catalana amb productes que siguin de fora”.

Fins al 31 d’octubre també s’hi pot trobar un mercat de petits productors, un espai amb cerveses artesanes de proximitat, una zona de tast de vins de la terra, xerrades i mostres de cuina.

Comparteix a: