La pluja finalment ha arribat a Barcelona, i fins i tot amb més abundància del que esperàvem. L’episodi va ser especialment intens ahir a la nit, quan es van produir alguns aiguats a la ciutat que han deixat registres de més de 60 litres.

Aiguats previs a l’arribada del front

La nit d’aquest divendres es va formar una potentíssima línia de xàfecs que fins i tot, de manera puntual, anaven acompanyats de tempesta.

La pluja va descarregar amb molta intensitat, especialment al centre de la ciutat, però també en indrets propers al riu Besòs, com és el cas de Sant Andreu o la ciutat veïna de Badalona, on en ben poca estona es van acumular grans quantitats de pluja.

La pluja, sobtada i a batzegades, va convertir carrers en torrents, i escales en cascades. Fins i tot han arribat a caure alguns arbres com a conseqüència del fort vent associat.

El dia més plujós en més d’un any

De fet, la pluja acumulada abans de la mitjanit d’ahir va fer que alguns indrets de la ciutat registressin, en només tres hores, l’episodi diari de pluja més abundant en més d’un any.

Així, en Marc Gass´ó, observador de Gràcia, ens indicava que no hi havia una ploguda tan abundant com la d’aquest divendres a la nit des del 16 de juliol del 2020.

Tot i que el registre superava els 50 litres, la veritat és que la dada posa de manifest el context pluviomètric actual a casa nostra, amb una sequera pluviomètrica alarmant.

Altres punts de la ciutat, tot i la pluja, han registrat episodis més importants aquest octubre amb la regada de principis de mes. A St. Andreu també és l’episodi més plujós des del juliol de 2020.

Al matí de dissabte, el front

Amb menys estridència, el front ha arribat entre la matinada i el matí d’aquest dissabte. Ha deixat pluja continuada, però de la que se n’aprofita tota, molt ben caiguda i ben bé durant tot el matí i el migdia.

Tot i això, també ha deixat moments de pluja intensa, que han servit per engrandir encara més els registres de pluja caiguda.

El front marxarà aviat, però haurà estat suficient per maquillar unes dades pluviomètriques que no corresponen a un lloc com el nostre. I tot i la ploguda, la sequera continua i continuarà. Faltarien encara prop de 370 litres abans d’acabar l’any per normalitzar la situació.