temporal mar platges barcelona

(ACN/Redacció) El temporal marítim continua colpejant amb força el litoral català amb onades de més de tres metres a la Costa Central i la Costa Brava. Durant la matinada d’aquest diumenge, les boies situades davant del port de Barcelona han registrat pics d’onada superiors als cinc metres.

El vent supera els 60 km/h

En paral·lel, el vent de sud (migjorn) i sud-oest (garbí o llebeig) bufa amb ratxes fortes d’entre 50 i 70 km/h. A Barcelona, hi ha registres destacats com els 69,5 km/h de l’Observatori Fabra. També a Palafrugell, amb 67,7 km/h, i a Malgrat de Mar, amb 60,5 km/h.

La primera tongada de pluges ha deixat registres poc abundants en general, d’entre cinc i 15 litres. Tot i això, hi ha hagut alguna tempesta local al Penedès que ha deixat quantitats de fins a 25,8 litres a Sant Sadurní d’Anoia.

Platges castigades durant Setmana Santa

Els efectes del temporal d’aquest diumenge se sumen als que ja han viscut les platges barcelonines durant Setmana Santa. La platja de Sant Sebastià ja fa dies que ha perdut força sorra i diverses canonades han quedat a la vista. Segons l’Ajuntament, aquesta és una situació habitual tenint en compte les condicions meteorològiques que hi ha hagut i els tècnics ja n’estan pendents per poder reparar els desperfectes.