El Zoo de Barcelona ha ampliat l’oferta d’activitats coincidint amb les vacances escolars de Setmana Santa. Així durant 10 dies s’han programat diverses propostes lúdiques i educatives per promoure el respecte per la natura. Entre les que tenen més èxit hi ha les trobades amb cuidadors, que permeten conèixer més bé la situació d’algunes espècies amenaçades, com els ossos formiguers gegants, els pingüins o les elefantes del recinte.

Tal i com explica Xevi Peypoch, coordinador del Zoo, els visitants poden anar-hi unes hores concretes en què alimenten els animals i “així els poden veure de més a prop i rebre les explicacions dels cuidadors”. És el que ha fet l’Anna Verdaguer amb els fills, que hi han anat per veure com alimentaven la vintena de pingüins que habiten el Zoo. Entre d’altres coses han pogut aprendre que els pingüins es reconeixen entre ells per les taques diferents que tenen al pit o que tenen diverses capes que els protegeix del fred. “Hi venim sovint, ja que tenim l’abonament anual i avui sabíem l’hora concreta per poder veure els pingüins”, afirma l’Anna.

Els visitants també han pogut conèixer l‘Iru i l’Arai, els dos ossos formiguers, que ja tenen 14 anys. Es tracta d’un espècie que viu a Sud-amèrica i de la qual cada cop hi ha menys exemplars. Dins el programa d’enriquiment del Zoo, uns conductes soterrats simulen els llocs on solen buscar aliment a través de la llengua, que pot arribar a estirar-se fins a un metre. “Mengen formigues i tèrmits”, explica el Jan després d’escoltar amb atenció la cuidadora. “Llàstima que no li hem pogut veure la llengua”, es queixa la seva germana Aina.

Activitats fins a l’1 d’abril

Fins dilluns, 1 d’abril, hi ha previstes més activitats com el laboratori d’invertebrats, que permet conèixer més bé les papallones, els cargols o els escarabats. També n’hi ha d’altres per conèixer els bisons, els lleons marins i els hipopòtams. Els horaris concrets d’aquestes trobades es poden consultar al web del zoo de Barcelona, estan incloses en el preu de l’entrada i no requereixen reserva.