Una vintena de voluntaris han recollit aquest dissabte 112 quilos de deixalles dels espigons del litoral barceloní. Diverses associacions organitzen activitats per recollir els residus abocats a les platges. Aquesta darrera, que s’ha fet a la platja del Bogatell, ha estat impulsada per l’associació Ecoviu a través del projecte Rescue Ocean.

Intentem ajudar el planeta i organitzem activitats amb impacte positiu al medi ambient. Col·laborem amb altres entitats i planifiquem totes les accions a través de la nostra aplicació mòbil gratuïta
Marc Jiménez, cofundador Ecoviu

Algunes de les persones voluntàries, com l’Àlex, ja fa uns anys que participen en aquest tipus d’iniciativa. Expliquen que normalment acostumen a recollir tovalloletes, tampons, ampolles de plàstic i de vidre o burilles de tabac. En aquesta darrera jornada, però, han recollit algunes deixalles més curioses com ara una cadira, una bombona o un bidó.

Voluntaris recullen residus platja

Recullen entre 5 i 10 quilos per persona

Els organitzadors calculen que en cada recollida recullen uns 100 quilos de residus. Aproximadament, entre 5 i 10 quilos per persona. Durant tot l’any 2021 van sumar més de dues tones. Un cop feta la recollida, se separen els residus per reciclar-los correctament.

Evitar que els residus arribin al mar

Però a banda de reduir l’impacte sobre el medi ambient, aquestes activitats tenen l’objectiu de conscienciar la ciutadania de la importància de reciclar i, sobretot, de no llençar residus a terra, a la platja o al mar.