La previsió del temps per a diumenge anuncia un inici d’any estable amb moltes estones de sol a la tarda i més d’humitat. Al matí, però, es formaran bancs de núvols baixos que deixaran el cel molt ennuvolat a estones. La temperatura baixarà de 3 a 5 ºC, però l’ambient encara serà confortable.

  • 6 h: nit més humida i suau
  • 9 h: bancs de núvols baixos
  • 12 h: obertura de clarianes
  • 15 h: sol i suavitat, més de 15 ºC
  • 18 h: calma i tranquil·litat
  • 21 h: possibles boires fregant la costa

Bonança i temperatura controlada

El 2023 començarà amb algunes novetats. Fins al migdia es podran visualitzar núvols baixos mar endins a causa d’un augment de la humitat. Durant la tarda aniran travessant teranyines de núvols prims que deixaran el cel una mica enterbolit, tot i que hi haurà més sol que núvols. Quan enfosqueixi, les boires costaneres podrien endinsar-se al litoral del Garraf, el Baix Llobregat i no descartem que a primera línia de mar de Barcelona.

La temperatura recularà moderadament després de la calor exagerada de la vigília de Cap d’Any, però encara serà superior a la mitjana climàtica. Ambient suau amb xifres per damunt dels 15 ºC a les hores centrals del dia.

Temps insegur i sensible normalització del termòmetre

L’aproximació d’un front augmentarà els núvols el dilluns i no es descarta que s’escapi alguna gotellada a l’entorn metropolità, fenòmens aïllats i totalment anecdòtics en cas de produir-se. El dimarts no farà net del tot i encara romandran molts núvols i dimecres s’obriran grans clarianes i s’imposarà el sol.

Vent feble, però més humit que dies enrere, fins i tot amb la mar una mica remoguda el dimarts, quan la brisa marítima tindrà més recorregut. La temperatura anirà de baixada i els registres s’ajustaran de mica en mica a l’època de l’any.