Previsió del temps dissabte 2 de març del 2024

La previsió del temps per a dissabte anuncia l’arribada d’un front actiu a darrera hora. El temps es mantindrà encara força estable al matí. Tarda més canviant i amb força vent.

Previsió horària per a Barcelona:

  • 6 h: matinada fresca, no pas freda
  • 9 h: pocs núvols a primera hora
  • 12 h: migdia agradable, ambient suau
  • 15 h: augment dels núvols des de l’oest
  • 18 h: tarda cada cop més ennuvolada
  • 21 h: plugims i xàfecs intermitents fins diumenge al matí

Paraigua a darrera hora del dia

Dissabte es llevarà amb el cel força clar arreu del litoral i el prelitoral centrals. Matí estable, tot i alguns núvols prims. Ambient molt suau, al migdia la màxima tornarà a fregar els 17 o 18 graus arreu.

Els núvols aniran a més des de l’oest havent dinat. Tarda de cel cada vegada més ennuvolat. Al vespre s’espera que arribin les primeres precipitacions des de l’oest. Seran febles i irregulars en un primer moment.

El vent es farà notar amb força de garbí a la tarda. A cotes altes del prelitoral i sobretot arran de mar s’esperen ratxes superiors a 50 o 60 km/h. Temporal de mar a darrera hora de dissabte, forta maror i maregassa.

Possibilitat de neu a cotes baixes del prelitoral diumenge de bon matí

Els ruixats guanyaran extensió i intensitat diumenge de matinada entre l’interior de Catalunya, el Prepirineu oriental i les comarques gironines. També ho podran fer al nord de Barcelona i a les comarques del litoral i el prelitoral centrals. La cota de neu acabarà baixant fins a 600 metres entre la matinada i diumenge a primeres hores del dia. La neu podria enfarinar les cotes altes del prelitoral.

La pluja podria caure amb certa abundància al nord-est de Catalunya, no tant a Barcelona “a priori”.

Diumenge canviant i ventós, amb l’obertura de grans clarianes al llarg del matí. A la tarda es podria formar algun ruixat irregular.

Dilluns a darrera hora es preveu l’arribada d’un altre sistema frontal.