PREVISIÓ del temps dimecres 30 agost

La previsió del temps per a aquest dimecres indica un potent canvi de temps, especialment de matinada, quan les tempestes podran ser fortes i amb algun aiguat puntual. L’ambient serà insegur tot el dia i amb unes temperatures un pèl més baixes.

Previsió horària del temps per a Barcelona:

  • 6 h: tempestes puntualment intenses.
  • 9 h: encara alguns ruixats.
  • 12 h: no acabarà de fer net.
  • 15 h: algun ruixat dispers.
  • 18 h: tarda fresca i mig ennuvolada.
  • 21 h: es tornarà a cobrir de núvols.

Pirotècnia natural de matinada

El temps donarà un tomb important aquesta matinada amb l’aparició del fenomen del rebuf, que durant unes hores comportarà la possible formació de tempestes fortes i abundants especialment a la línia costanera i també mar endins, on pot haver-hi alguna tromba marina.

En aquest sentit el Meteocat avisa de la possibilitat de superar els 40 litres en 30 minuts (avís de nivell 4 sobre 6) i que es puguin acumular puntualment més de 100 litres (nivell 2 sobre 6).

Les tempestes i els xàfecs podran ser intensos, sobretot entrada la matinada, i, tot i que és més complicat, podrien abraçar el Vallès i el Penedès, però seran molt més probables a les comarques costaneres.

Dimecres insegur

Les tempestes de matinada donaran pas a un dimecres insegur i canviant. Hi haurà algunes clarianes però tindrem força núvols, que, a estones, encara podran deixar anar algun ruixat dispers i inconnex.

És menys probable però la matinada de dijous es podrien tornar a repetir alguns xàfecs forts fregant la costa, tot i que en aquest cas sembla que descarregarien bàsicament mar endins i que no seran tan probables.

Un altre episodi de pluges més generals per al cap de setmana

El temps ens deixarà una petita treva incompleta en forma de dos dies de temps variable sense descartar alguna gotellada.

Tot i que encara hi ha força incertesa, el temps ens encamina cap a una situació de possibles pluges generals i abundants per al cap de setmana, encara per definir.