previsió del temps 3 juliol 2023

La previsió del temps per a dilluns indica un temps molt semblant al d’avui a Barcelona. S’alternaran sol i núvols baixos. La inestabilitat serà molt més evident que dies enrere, però no hauria d’arribar a la ciutat, si més no encara.

Previsió horària per a Barcelona:

  • 6 h: nit tropical
  • 9 h: cel variable
  • 12 h: nuvolades al prelitoral
  • 15 h: màximes semblants a les de diumenge
  • 18 h: ruixats i tempestes a l’interior
  • 21 h: pot caure algun plugim.

Cel variable però poques opcions de pluja

Farà sol durant bona part del dia tot i que, igual que aquest diumenge, circularan alguns núvols baixos passatgers i inofensius que podran deixar el cel variable.

A partir del migdia les nuvolades seran més evidents al voltant del massís del Montseny, on poden caure xàfecs i tempestes puntualment intensos.

Independentment, al vespre, arribaran pel sud franges de núvols prims que correspondran a les restes de les tempestes que cauran al massís del Port. Aquests núvols podrien deixar alguna gotellada puntual entre el vespre i la nit o fins i tot alguna pluja feble al sud de Barcelona.

Temperatures amb poques variacions respecte del cap de setmana. Les màximes continuaran força contingudes i els valors de temperatura mínima encara permetran descansar força bé. Tot i això, serà difícil baixar dels 23 ºC al centre.

La setmana continuarà inestable fins dijous

La previsió del temps mostra un augment de la inestabilitat entre dimarts i dijous. De fet, en alguns moments no es descarta que ens pugui visitar algun ruixat, sobretot dimarts al matí i, un altre cop, dijous.

Seran uns dies de xàfecs i tempestes que podran ser intensos i abundants en algunes comarques del Pirineu, Prepirineu i, fins i tot, al nord-est o la Catalunya Central. La costa i el prelitoral de Barcelona i Tarragona, en principi, en quedaran més al marge.

La temperatura es mantindrà amb pocs canvis fins dijous. A partir de divendres ens podria arribar una calorada important.