previsio temps dimarts 29 març

La previsió del temps de dimarts apunta a l’arribada de núvols. Malgrat que a primeres hores encara tindrem algunes clarianes o estones de ressol, la tendència serà que es vagi tapant i que el cel acabi quedant ben cobert. Entre la tarda i darrera hora del dia es podrien escapar algunes gotes. El canvi de temps d’aquest dimarts serà el punt d’inici d’uns dies inestables i cada cop més hivernals.

  • 9 h: matí poc fred però més tapat que l’anterior.
  • 12 h: els núvols aniran a més i aniran tapant del tot el cel.
  • 15 h: cel cobert però amb poques opcions de pluja.
  • 18 h: tarda insegura, risc d’alguna gota fangosa.
  • 21 h: risc d’algun plugim.

Dimarts de cel cada cop més cobert i amb risc d’alguna gota

El dia començarà amb el cel mig ennuvolat, tot i que es tractarà sobretot de núvols alts i mitgencs. Els núvols s’aniran espessint al llarg del matí i la tarda es preveu força més tapada.

A partir del migdia es preveu l’aparició d’algun plugim o ruixat irregular en punts del prelitoral, esporàdicament arran de mar. La precipitació anirà acompanyada de fang a causa de la presència de pols del desert del Sàhara en suspensió.

Vent moderat de gregal havent dinat, sobretot al litoral, i maror generalitzada a la costa.

Una setmana inestable i cada cop més hivernal

Una entrada d’aire fred, d’origen àrtic, farà davallar gradualment el termòmetre al llarg de la setmana alhora que n’estabilitzarà notablement la situació.

Dimecres tornarà a ser un dia gris i s’escaparan plugims i ruixats. Hi haurà una primer tongada de precipitació al matí, i la segona serà al vespre.

Dijous insegur. La presència d’aire molt fred en altura afavorirà el creixement de nuvolades i que durant la tarda proliferin els xàfecs i tronades cap al nord de la regió metropolitana. No es descarten calamarsades o xàfecs de neu granulada.

Divendres encara més fred, amb risc de neu o aiguaneu a cotes altes de la Serralada Prelitoral —sobretot a l’entorn del Montseny. Ruixats i tronades al nord del Llobregat, en alguns casos acompanyats de calamarsa o neu rodona.