Foto: Laura Fíguls (ACN)

(ACN/Redacció) L’Assemblea Ciutadana pel Clima s’ha posat a treballar aquest dissabte amb l’encàrrec de d’analitzar, debatre i elaborar propostes arran de l’emergència climàtica. El centenar de ciutadans que en formen part deliberaran sobre dos temes: el desplegament de les energies renovables i el model agroalimentari i de consum.

En la inauguració, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha compromès a incorporar les conclusions que sorgeixin de l’assemblea que estiguin dins el marc legal de la Generalitat. Aragonès ha aprofitat per demanar l'”esforç” de ciutadans, administracions i sectors productius arran de les decisions que s’espera que el Govern prengui les properes setmanes per l’episodi de sequera més greu registrat mai a Catalunya.

Una assemblea de veïns

L’Assemblea Ciutadana pel Clima la formen un centenar de veïns triats a l’atzar, amb la idea de seleccionar-los de manera que siguin el màxim de representatius de la ciutadania de Barcelona, a partir d’un sorteig. El govern de la Generalitat avalua la viabilitat de les propostes que surtin per incorporar-les, si ho creu avinent, a les seves polítiques. A l’Ajuntament de Barcelona, el 2021 es va impulsar la primera assemblea deliberativa, el Fòrum Jove BCN.