La borrasca Isaak s’està deixant sentir al litoral barceloní amb onades de gran envergadura. La boia que hi ha a la bocana del Port Barcelona ha mesurat a les 20 h una onada màxima de 10,04 metres i onades mitjanes de 5,5 metres. El fort onatge continua colpejant als espigons de les platges de la ciutat i fins i tot s’ha tancat l’accés a la sorra de la platja de Sant Sebastià a la Barceloneta.

El port de Barcelona s’ha adherit a les mesures implantades per l’alerta municipal, de tancar espigons i esculleres. També ha precintat i prohibit l’accés a la platja de Sant Sebastià, que és competència del Port, però de moment el temporal no ha afectat més enllà a l’activitat portuària i els accessos d’entrada i sortida de vaixells continuen oberts. Únicament hi ha dos ferris de Baleària que no han arribat a port, perquè s’ha cancel·lat la sortida des de les Illes Balears.

Activada l’alerta per ventades

El temporal ha fet que l’Ajuntament de Barcelona hagi activat a la tarda el Pla d’actuació d’emergència municipal per ventades en fase d’alerta. Això significa que s’han tancat els parcs i jardins de la ciutat. Aquest pla se suma al que ja es va activar dilluns, el d’alerta pel mal estat de la mar, que ja va significar el tancament dels espigons i la prohibició d’entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges. A més, es recomana no accedir a les platges per prevenció.

vent Somorrostro Isaak

Restauradors i surfistes prenen precaucions

El vent i l’onatge ja es preveien i. per això, restauradors a tocar del mar i surfistes ja s’han preparat per afrontar aquest episodi de mala mar. Els restaurants més propers a la costa han assegurat les terrasses i han posat sacs de sorra per fer de dics de contenció. Els surfistes, per la seva banda, noten els forts corrents i no tots s’atreveixen a sortir a la mar. L’escola municipal Espai de Mar ha anul·lat moltes classes pel fort vent.

Aquest dimarts ha estat el dia àlgid del temporal i fins a les 19 h, els Bombers de Barcelona han fet 37 sortides relacionades amb l’episodi de vent.

vent Somorrostro Isaak