El temporal de llevant ja es comença a notar a les platges de Barcelona i els restauradors es dediquen a assegurar tant para-sols com tendals per evitar accidents per les fortes ratxes de vent. Per la seva banda els surfistes comencen a notar els forts corrents a causa del canvi de temps i no tots s’atreveixen a sortir a la mar amb aquest mal temps.

De fet, l’Ajuntament de Barcelona ja ha activat en fase d’alerta el Pla d’actuació d’emergència municipal per mal estat de la mar, davant les previsions que les onades puguin superar els 2,5 metres d’alçària.

Els restauradors comencen a plegar veles

Els responsables dels restaurants a peu de platja com el Ca la Nuri ja comencen a preparar les terrasses per al fort vent d’avui. Si bé la majoria dels clients opten per menjar dins dels locals, una minoria aposten per fer el seu àpat a la terrassa i gaudir del fort vent d’aquest dilluns.

Adil Roudani, un dels responsables del restaurant, ens explica per què hi han clients que opten pel fred: “Per les vistes principalment i també perquè és una cosa que no es veu tots els dies i als clients els agrada gaudir de les onades i veure aquest temps hivernal“. Roudani també és conscient que això comporta aclimatar correctament l’espai: “Cobrim la terrassa perquè no hi entri el vent, estem equipats amb estufes i, en definitiva, ens prepararem el millor possible. També fixem els para-sols al terra per evitar que surtin volant“.

vent barcelona

Nayara García també es preocupa per les fortes ratxes de vent. L’encarregada del restaurant Sal Mar ja té clar que aquest dimarts la terrassa segurament estarà tancada per als clients. “Si fa aquest temps com avui, deixem un 15 % de la terrassa oberta per als atrevits que s’hi volen asseure. Si fa molt de vent òbviament no obrim, l’any passat ja no ho vam fer”.

Els surfistes aprofiten el mal temps

Si bé aquest temps és l’ideal per gaudir del surf, la situació s’està complicant massa a mesura que van passant les hores. Per als més experts les onades de més tres metres encara són assumibles però els surfistes més esporàdics no ho veuen del tot clar. És el cas del Luca, que a les 11 del matí ja començava a sortir de l’aigua: “M’he llevat molt d’hora i a la platja del Somorrostro es podia surfejar bé. De totes maneres demà i aquesta tarda l’aigua pujarà molt, jo no hi entraré aquesta tarda i demà tampoc, estarà massa remogut”.

A l’escola municipal Espai de Mar també tenen clar que cal extremar les precaucions. Aquest dilluns els alumnes de surf només han fet classes teòriques perquè el corrent del mar era massa fort. El temporal els ha obligat a anul·lar moltes classes.

Ho explica una de les responsables del centre, Elena Ribas: “Es fa una mica estrany d’explicar perquè per fer surf és necessari que hi hagi aquestes onades i aquestes condicions per poder fer una bona pràctica, però ara mateix s’ha passat. Hem anul·lat activitats per a demà i per a demà passat”.