Dimecres haurà estat, sense cap mena de dubte, el dia menys fred de la setmana. Amb l’allunyament de la borrasca que va deixar neu a la part alta de Barcelona, s’ha tallat momentàniament l’entrada d’aire fred. Això ha dut els termòmetres a superar els 15 graus en alguns barris.

Tot això, però, haurà estat flor d’un dia. A partir de dijous arribarà una altra entrada d’aire fred d’origen polar que farà recuperar registres de temperatura semblants als de l’inici de setmana.

Nits per sota dels cinc graus fins entrada la setmana que ve

Ja dijous de bon matí la immensa majoria de termòmetres de Barcelona marcaran registres per sota dels cinc graus, una situació que s’anirà repetint nit rere nit fins entrada la setmana que ve.

La temperatura tocarà fons entre les matinades de diumenge i de dilluns. Aleshores, al centre de Barcelona s’arribarà a registrar una mínima al voltant dels tres o quatre graus a tot estirar.

Als migdies la temperatura també quedarà tocada. Costarà trobar registres per sobre dels 11 o 12 graus en general i al prelitoral fins i tot quedaran per sota dels 10 graus a zones una mica enlairades.

Glaçades a l’interior i a trams propers a la costa

L’ambient més fred serà a l’interior, sobretot a zones enclotades. Cap a la Catalunya Central, als Pirineus i als Prepirineus la temperatura de bon matí se situarà fàcilment entre els -5 i -10 ºC. L’ambient serà de cru hivern en aquests sectors.

També hi haurà glaçades al prelitoral, tot i que seran més modestes. A més, també es podrà baixar lleugerament per sota dels zero graus en alguns punts de la costa, sobretot a prop dels rius i rieres.

En el cas de Barcelona, molt probablement tornarà a glaçar al vessant nord de Collserola i a l’àrea interior de la vall del Besòs.

Possibilitat d’algun ruixat entre divendres i dissabte

Diversos models mostren la possibilitat que divendres a la tarda hi pugui haver algun ruixat molt local al nord de la regió metropolitana, amb una cota de neu relativament baixa. Voltarà els 600 o 700 metres, però si la precipitació és moderada podria quedar per sota.

Ja durant la matinada de dissabte, la possibilitat de ruixats es traslladarà més cap al sud, al voltant de Barcelona.

No sembla, amb els mapes actuals, que s’hagi de repetir una situació com la de dimarts. Tot i això, caldrà anar-ho seguint.