El vestíbul de connexió entre les línies L3 i L5 de l’estació de Diagonal exposa les 25 millors imatges del concurs de fotografia internacional “Un mar obert a tothom”, promogut per la Fundació Barcelona Capital Nàutica, en el marc de la Setmana del Decenni de l’Oceà, que es va celebrar a Barcelona del 8 al 12 d’abril.

Èxit de convocatòria

Al concurs s’hi van presentar 2.500 fotografies d’autors de més de 80 països. D’aquestes, se’n van triar les 25 finalistes per fer-ne una exposició itinerant. La mostra ja es va poder veure a la seu de la Diputació de Barcelona, a la rambla de Catalunya, i ara es troba a l’Espai Mercè Sala fins al 5 de setembre. Després viatjarà al Mirador Torre Glòries.

La Fundació TMB, amb la sostenibilitat

Des de la Fundació TMB van decidir programar la mostra per posar el seu granet de sorra en les activitats culturals que escalfen motors per a la Copa Amèrica de vela i també pel fet que “és una proposta que valora els oceans com un espai cultural, però també que necessita protecció, una mirada de sostenibilitat“, segons la responsable de la secció cultural de la Fundació TMB, Carme Gibert.

Les tres fotografies guanyadores 

Entre les 25 fotografies s’exposen les tres premiades del concurs, en les categories de votació del públic, del jurat i de Catalunya.

La fotografia més votada pel públic del concurs internacional Un mar obert a tothom” va ser ‘Forat de cuc’. L’autor és el fotògraf i submarinista xilè Benjamín Yávar. És una imatge captada a les Filipines, en què un banc de sardines gegant sembla engolir una dona que s’ha submergit en apnea.

Premis Concurs Fotografia Mar
‘Forat de cuc’, de Benjamín Yávar

A la categoria de Catalunya la fotografia premiada ha estat la de la nedadora amateur d’aigües obertes Mar Galtés. És aficionada a la fotografia i ha batejat la imatge que li ha valgut el premi com a ‘La millor piscina de Barcelona‘. El premi del jurat, format pels membres de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, ha estat per a la instantània ‘Anar al mar‘, del fotògraf portuguès António José Cravo, “Gorim”.