Ja fa dies que ho anem anunciant i finalment els models de predicció ho van confirmant, aquest dilluns comença una nova setmana amb un canvi de temps que finalment ens portarà unes temperatures més pròpies de la tardor.

Temperatures per sobre de la mitjana

Des del punt de vista de les temperatures, les últimes setmanes a Barcelona s’han caracteritzat per uns valors molt superiors a la mitjana, fins i tot pel que fa a les temperatures nocturnes que aquest diumenge han tornat a ser tropicals, és a dir superiors als 20 graus, en molts punts de la ciutat. Les màximes tampoc no es queden curtes i, sense ser les més altes d’un mes d’octubre, han estat novament molt suaus amb valors de 24 a 25 graus a bona part de la ciutat.

Temperatures màximes d’aquest diumenge

Per fi arriba la tardor meteorològica

Com ja hem apuntat, aquest dilluns estarà marcat per l’arribada d’un sistema frontal que farà que tinguem un ràpid augment dels núvols i xàfecs de cara a la tarda i vespre que podran anar acompanyats de tempesta aquí a Barcelona.  La temperatura iniciarà una, de moment, lleugera davallada.

Precipitació prevista per dilluns a les 20.00 hores

Serà dimarts quan esperem que la temperatura es normalitzi a Barcelona i a la resta de Catalunya. Les temperatures baixaran entre quatre i sis graus i per tant es notarà. A més, el vent de mestral, que serà moderat, accentuarà una mica més la sensació de fresca. No estem parlant d’una entrada d’aire fred important sinó d’una normalització tèrmica.

A partir de dimecres les temperatures diürnes pujaran una mica i tindrem un notable contrast tèrmic entre el dia i la nit.

Possibles canvis el proper cap de setmana

Si s’acaben confirmant els mapes, de cara al proper cap de setmana podríem tenir un nou episodi de pluja més o menys general en el conjunt de Catalunya i que també arribarà aquí a Barcelona. En qualsevol cas queden molts dies i ho anirem confirmant.