Els guanyadors dels premis City to City Barcelona FAD Award han estat l’Ajuntament de París pel seu projecte municipal de gestió de l’aigua i l’organització canadenca Blue Communities. El jurat ha atorgat el guardó ex aequo a dos projectes alhora, perquè considera que són complementaris. D’una banda, valora el fet que Eau de París és “una operadora pública creada l’any 2008 per fer-se càrrec de tot el cicle de l’aigua, des de la captació fins al servei al client”. D’altra banda, Blue Communities és “una plaforma activista” a favor de la “remunicipalització i la defensa de l’àmbit públic mitjançant pràctiques d’acció directa i autoorganització”.
La cerimònia de lliurament de premis ha tingut lloc al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona i ha inclòs una ponència inaugural de l’antropòloga, professora i ecologista Yayo Herrero. El tema escollit per a la setena edició del City to City Barcelona FAD Award ha estat “les múltiples i complexes relacions entre aigua i ciutat“. El jurat l’ha presidit l’expert en economia de l’aigua Pedro Arrojo, i ha hagut de seleccionar 95 candidatures rebudes fins a arribar als 30 projectes finalistes.
Menció al Centre per a Dones del camp de refugiats de Jerusalem Est
El jurat del premi City to City Barcelona FAD Award també ha dedicat una menció especial al projecte de terrat públic del Centre per a Dones del camp de refugiats de Jerusalem Est, a Palestina. L’objectiu d’aquesta instal·lació era “aplegar tanta aigua com fos possible” tenint en compte que es tracta d’un “context gairebé bèl·lic”. Els tancs d’aigua havien de protegir-se dels tirotejos però, alhora, ser accessibles per a la gestió.
També s’ha atorgat una altra menció al projecte Cinturó Verd de Cuenca, a l’Equador. Aquesta regió situada a l’àrea interandina va ser declarada per la UNESCO com a Patrimoni Cultural de la Humanitat l’any 1999. El projecte premiat treballa des del 2015 pel “manteniment d’ecosistemes funcionals al voltant de tota una conca fluvial urbana”.