Una seixantena de voluntaris han espigolat aquest diumenge al matí els tarongers que hi ha entre els Jardins de Salvador Espriu i el carrer de Bonavista, a Gràcia. Amb totes les taronges amargues que han recollit, faran melmelada amarga a l’obrador social de la Fundació Espigoladors, que posteriorment lliuraran a entitats socials. L’objectiu és potenciar els cultius en entorns urbans, la participació ciutadana i l’agricultura ecològica.

L’espigolada d’aquest diumenge a Gràcia ha sigut la darrera de l’edició d’enguany. Com en la de l’any passat, s’ha fet en cinc districtes i l’han dut a terme alumnes de diferents escoles i voluntaris a Sant Andreu, les Corts i en diversos punts de Ciutat Vella i Sant Martí.

Més voluntaris que l’any passat

Aquest any s’han inscrit unes 260 persones per fer les espigolades. En són un centenar més que el 2022, quan n’hi van participar uns 160. Llavors, es van recuperar 2.639 quilos de taronja amarga. El resultat van ser 11.400 pots de melmelada La Marga.

Més de 3.000 tarongers

A Barcelona hi ha més de 3.300 tarongers que representen aproximadament l’1,5 % de l’arbrat que hi ha a la ciutat. El districte amb més taronja amarga és Sant Andreu. De fet, va ser en aquest territori on es va engegar el projecte l’any 2021. Les taronges han passat un control previ per certificar que són aptes per fer-ne confitura.