Veïns de Sant Andreu van espigolar al febrer 120 tarongers dels carrers del barri. A través d’aquesta iniciativa, promoguda per la Fundació Espigoladors i el districte de Sant Andreu, es van recollir 800 kg de taronges per transformar-los en melmelada amarga i lliurar-la a entitats socials.

Els alumnes de quart de primària de l’Escola Molí de Finestrelles, del barri de Sant Andreu, han sigut els encarregats de decidir a quines entitats s’entregaran els pots de melmelada. A través d’una votació, els estudiants han triat que els 1.500 pots siguin per al Centre de Dia Casa Bloc, el Rebost Solidari del Bon Pastor i el DISA Rebost Solidari de Sant Andreu.

Melmelada, dibuixos i poemes

La directora del Centre de Dia Casa Bloc i una usuària han sigut les representants per recollir els pots de melmelada a la Casa Bloc. Els alumnes, a més de donar-los-hi, els han preparat dibuixos i poemes.

El Centre de Dia Casa Bloc, amb capacitat per a 38 usuaris, no ha anat a l’escola amb les mans buides. Entre els usuaris i treballadors han preparat la seva melmelada. La melmelada de Casa Bloc és un pot ple de missatges positius que han redactat entre tots.

La Marga, contra el malbaratament alimentari

La melmelada es diu La Marga i s’ha produït 100 % a Sant Andreu. Abans de distribuir-la, l’Agència de Salut Pública de Barcelona s’ha encarregat d’analitzar-la.

La recuperació i transformació de la taronja amarga de carrer també és una prova pilot per lluitar contra el malbaratament alimentari i s’emmarca en el programa Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021. 1.500 pots més es destinaran a aquest projecte.