plourà Barcelona

L’arribada d’una petita DANA a mitjans de setmana comportarà un canvi de temps que es traduirà en un descens de la temperatura i un augment de la inestabilitat, amb més ruixats i tempestes. Malgrat tot, és possible que la pluja no arribi a tot arreu i, ara com ara, la façana costanera és la que té menys números de veure pluja.

Una petita DANA portarà el canvi

Una petita depressió aïllada en nivells alts (DANA) escanyada a l’oest de la península anirà avançant durant els propers dies molt lentament cap a nosaltres.

Amb l’arribada d’aquesta massa d’aire més fresc serà més factible que es puguin desenvolupar nuvolades amb xàfecs i tempestes a més comarques, sobretot del prelitoral cap a l’interior.

Petita bossa freda a 5.500 m

En cap cas serà un canvi radical, però es podrà veure ploure a moltes comarques i la calor afluixarà, si més no per uns dies.

Dimecres, el dia clau

Tot i que dimarts a la tarda ja tindrem ruixats i tronades als Pirineus i el massís del Port, bona part del territori quedarà encara bastant al marge d’aquesta situació.

Serà dimecres quan la inestabilitat podrà guanyar cos a més comarques, i molt especialment a partir del migdia

Ara com ara és molt probable que la pluja i les tempestes (puntualment amb calamarsa i vent fort) puguin afectar els Pirineus, els Prepirineus, la Franja de Ponent i algunes comarques de la Catalunya Central.

De fet, ja durant el matí pot plure de manera feble i dispersa. Poca quantitat però serà l’avançada del que vindrà després, amb tempestes més potents.

La façana costanera tornarà a ser, un cop més, la zona menys afavorida per aquesta situació. Tot i així, no es descarten alguns ruixats matinals i, de nou i especialment, entre el migdia i el vespre, quan podran ser una mica més abundants.

En el cas de Barcelona també sembla que la pluja farà acte de presència. Probablement en forma de gotellades o pluges febles i molt disperses al matí i amb una tongada una mica més consistent a partir del migdia, tot i que sense que se n’esperin grans quantitats de pluja.

Sense fresca, la temperatura anirà de baixa

Cap gran refrescada a la vista tot i l’arribada d’una massa d’aire més fresc. Un cop més tornarem a celebrar la tornada a la normalitat com si fos una refrescada.

La temperatura recularà entre dimarts i dijous a bona part del territori. A Barcelona i la resta del litoral el descens no es notarà ben bé fins dijous, tot i que lentament també anirem de baixa. En el millor dels casos, valors simplement propis d’aquestes dates que continuaran deixant-nos nits tropicals a molts indrets de la costa i migdies amb una calor, això sí, més moderada.

Més endavant, molta incertesa

Un cop ens creui aquesta petita DANA els models encara discrepen de l’escenari posterior. Alguns models aposten per una calor continguda uns dies més, però d’altres tornen a indicar una altra bombolla d’aire càlid procedent del nord d’Àfrica.

Massa lluny encara. Passem primer el petit canvi de temps d’aquesta setmana.