incineradora Besòs

El president de TERSA i regidor de l’Ajuntament, Eloi Badia, assegura que la incineradora de Sant Adrià de Besòs, gestionada per TERSA, compleix la normativa i que no emet contaminants perjudicials per a la salut. Després que la Fiscalia de Barcelona hagi denunciat la planta per un suposat delicte ambiental, Badia assegura que s’han fet “totes les anàlisis per acreditar que no hi havia impacte per a la salut”.

El president de TERSA i regidor ha remarcat que encara no han tingut temps d’analitzar la denúncia amb detall, però s’ha mostrat confiat que podran acreditar que la incineradora compleix la normativa. En aquest sentit, ha reivindicat la seva tasca al capdavant de l’empresa per “millorar l’aspecte ambiental” i ha afirmat que és “una de les incineradores més punteres a escala europea”.

El canvi que s’ha fet a TERSA ha sigut importantíssim a l’hora de fer millores de bones pràctiques
Eloi Badia, president de TERSA

Procediments avalats per la Generalitat

El president de TERSA també ha valorat un aspecte concret de la denúncia, segons la qual no s’està mesurant correctament la temperatura amb què es cremen els residus. Badia assegura que és un aspecte “molt tècnic”, que es va valorar amb diversos experts i que està “totalment validat” per la Generalitat. “Ens consta que la fórmula que es fa servir és totalment legal i validada”, ha conclòs. Per això, ha remarcat que aportaran tota la informació necessària al procediment: “Es tractarà d’explicar-ho adequadament”.

La causa es va obrir arran de la denúncia de la Coordinadora Veïnal AireNet, que el 2018 va alertar que s’estaven produint “pràctiques irregulars” a la incineradora. Després que la fiscalia ho hagi investigat, creu que hi ha indicis de delicte i per això demana a les autoritats judicials que obrin un procés d’instrucció.