Coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, els estudiants de les dues escoles de primària de la Barceloneta, Alexander Gal·lí i Mediterrània, han participat aquest divendres en la neteja i recollida de residus de les platges. La iniciativa, sota el paraigua de l’Espai mediterrani que aplega diferents associacions relacionades amb la Barceloneta i el mar, busca que els seus veïns més joves siguin conscients de la importància de respectar les platges.

Respectar el nostre entorn

Esther Zamora, de Barceloneta Proa a la Mar opina que, “els infants de la Barceloneta estan molt vinculats al mar i, per tant, són els qui més entenen que la platja s’ha de cuidar. No només el mar també a la sorra. Tot i que a la platja està prohibit fumar, trobem moltes burilles, molts plàstics, els palets dels xupa-xups, o els de netejar-se les orelles, també les tovalloletes, és a dir, són els plàstics que mai s’acaben de degradar i poden contaminar l’aigua”.

Equipats amb guants i bosses, els estudiants han estat recollint i classificant els residus, Zamora destaca aquesta activitat, “és molt important aquesta part més didàctica i saber quin tipus de residus hi ha, quant de temps triguen a degradar-se o desaparèixer i també el volum de residus que recollim. Després a l’aula també fan una sessió de treball”.

L’impacte del turisme

Les platges de la Barceloneta són les que pateixen de manera més clara l’impacte del turisme i, això, malauradament, es tradueix moltes vegades en més incivisme i residus a la sorra. “El tema és que realment les platges de la Barceloneta on som ara hi actuem com a entitats del territori, es concentra un volum de turisme molt gran. Patim una gentrificació molt important, més ara que estem a les portes de la Copa de l’Amèrica. Per això avui alguns nens s’han acostat els turistes que estaven aquí i els preguntaven si el que estaven consumint després ho deixarien correctament a les escombraries”, ha reblat la responsable de Barceloneta Proa a la Mar.