L’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona té un visitant nou, que acapara l’atenció dels estudiants de la Facultat de Matemàtiques. Hi ha un ocell bernat pescaire que s’ha instal·lat a la zona i s’està cruspint els peixos que hi ha a l’estany del claustre. Des de la universitat expliquen a betevé que es tracta d’una espècie protegida i que no es pot fer res per evitar que s’hi quedi. De fet, fonts de la UB afirmen que no és el primer cop que els visita aquesta espècie. Es tracta d’una au migratòria que fa entre 80 cm i un metre, amb un coll i potes llargues, i un bec afilat i llarg per atrapar els peixos.

Bernat pescaire UB

“No se’l veu desorientat”

“El primer dia que vam veure l’ocell va ser dilluns”, assegura la Caterina, una estudiant de Matemàtiques. Ella i un grup d’estudiants dinaven al terrat i va aparèixer l’ocell. “Estava molt a prop nostre i ens va sorprendre. Mai abans n’havíem vist un a la facultat”. Diu que no se’l veia gens desorientat i que sembla que té molt clar què fa en aquest entorn. La Caterina afirma que se l’ha vist a l’estany pescant els peixos per alimentar-se.

Foto: Jaume Puig

La noticia ha tingut ressò a les xarxes i ha generat molt comentaris i bromes.

Des de la universitat asseguren que l’ocell s’ha menjat bona part dels peixos, els més grossos, del pati de la Facultat de Matemàtiques, però que encara no s’ha decidit a pescar a l’estany de la Facultat de Filologia, que és al costat, i que, per ara, manté tots els peixos, segurament perquè són petits.

Foto: Caterina Llauradó

Podria ser un exemplar d’una colònia establerta al Parc de la Ciutadella

Segons el professor de Biologia de la UB Jacob González, l’exemplar és una au migratòria que a l’hivern acostuma a migrar del centre i nord d’Europa cap al sud. Ara bé, González creu que l’ocell podria format part d’una colònia estable de bernat pescaires instal·lada al Parc de la Ciutadella i que està acostumat a l’hàbitat urbà.