temps Jocs Olimpics Barcelona

Protecció Civil ha posat en alerta el pla Inuncat aquest dimarts davant la possibilitat de forta pluja a Barcelona i bona part de Catalunya. A la ciutat, es poden superar els 20 litres de pluja acumulada en només 30 minuts. El Meteocat, de la seva banda, també ha emès un avís davant la possibilitat de xàfecs i tempestes intensos a moltes comarques del terç nord, del prelitoral i també de la costa Daurada i fins i tot Barcelona.

A bona part de Catalunya, durant el dia

Tal com informa Protecció Civil partint dels avisos de situació meteorològica de perill emesos pel Servei Meteorològic de Catalunya, s’espera un dimarts en què la pluja pugui descarregar amb intensitat i puntualment amb tempesta a moltes comarques.

Durant bona part del dia seran el prelitoral, els Pirineus i el Prepirineu les zones on es preveu que la pluja pugui ser més intensa i amb més probabilitat.

El mateix Meteocat ha emès un avís per intensitat de pluja de grau 3 sobre 6 per l’alta probabilitat que se superi el llindar dels 20 litres de pluja caiguts en només mitja hora a les comarques de Tarragona, tot i que també podria ploure amb intensitat a moltes altres comarques.

Barcelona, també a partir del vespre

A Barcelona la pluja podrà ser abundant i intensa a partir del vespre i durant bona part de la nit, moment en què l’avís del Meteocat es manté vigent.

De fet, en el cas de Barcelona, la pluja es podria allargar fins ben entrada la matinada i demà al matí.

Protecció Civil demana extremar precaucions

En aquest sentit, Protecció Civil demana precaució a la ciutadania per la possibilitat de pluges i tempestes intenses i, fins i tot, algun aiguat.

És important evitar llocs inundables propers als rius i rieres i circular amb molta precaució en cas que ens sorprengui la pluja intensa.