L’Ajuntament lloga de manera gratuïta dues vaixelles reutilitzables a persones o entitats que vulguin organitzar àpats i no vulguin fer servir plats i coberts d’un sol ús. A les Corts, l’Associació les Corts per a la Inserció Laboral (ALCIL) gestiona una de les vaixelles i s’encarrega de fer totes les gestions necessàries per al préstec: des de preparar les comandes a gestionar les reserves o netejar els plats un cop utilitzats.

600 serveis disponibles

La coordinadora de l’entitat ALCIL, Rosa Moreno, assegura que tot i que el servei és bastant nou, ja són moltes les entitats que s’interessen per llogar el material. Moreno explica que ALCIL s’encarrega de tot: de preparar la comanda, gestionar el dipòsit que deixen les entitats, netejar els plats que es retornen i comprovar que es torna tot el que es deixa. Això sí, les associacions han d’anar a buscar la vaixella i retornar-la. Ofereixen fins a 600 serveis, a banda de safates, porrons i coberts.

Tots els barris sol·liciten la vaixella

Moreno assegura que, en principi, la vaixella de les Corts hauria de donar servei també a les entitats dels districtes de Sants- Montjuïc, Sarrià – Sant Gervasi i Gràcia, tot i que, a la pràctica, tenen comandes d’entitats de tots els barris. “Sobretot ens demanen el servei, escoles, les AFES, associacions de geganters, de Gràcia, per exemple tenim moltes comandes de les associacions que organitzen les festes als carrers”, assegura Moreno.

Aprendre a reutilitzar

Una de les entitats que ha utilitzat el servei en diverses ocasions és el Taller Ocupacional Ariadna. El Xavier Zaragoza és el psicòleg de l’entitat i assegura que per als usuaris és molt enriquidor anar a buscar la vaixella, ja que veuen la importància real de no fer servir materials d’un sol ús. Zaragoza assegura que al taller fabriquen ells mateixos paper reciclat i la reutilització és un dels eixos de la seva feina.