Després d’un estiuet de Sant Martí que ha estat especialment càlid, aquesta setmana toca viure un ambient més propi per a l’època de l’any en què som. Un ambient de tardor, de novembre. Les temperatures mínimes d’aquests dies són baixes a molts indrets de l’interior de Catalunya, mentre que continuen sent més suaus al litoral.

La temperatura tocarà fons dijous

Aquest dijous serà el dia més fred de la setmana. De bon matí ens llevarem amb temperatures per sota dels 10 graus a gairebé tot arreu, inclòs a Barcelona. Només en algunes zones de la Costa Brava podrien situar-se lleugerament per damunt.

Les glaçades faran acte de presència en àmplies zones del Prepirineu i els Pirineus, on podrien ser molt contundents.

Cap a un cap de setmana més càlid

Malgrat aquest ambient de tardor, els models meteorològics pronostiquen que a partir de divendres les temperatures tornaran a tirar cap amunt. Aquesta pujada serà més evident dissabte, quan es preveu que l’ambient sigui molt agradable a les hores centrals del dia.

A partir de llavors, tot sembla indicar que la temperatura tornarà a descendir, inclús per sota de la mitjana climàtica durant el que resta de mes.

I la pluja?

No tenim bones noticies pel que fa a la precipitació. Si mirem més enllà d’aquest cap de setmana, els mapes de precipitació acumulada indiquen que a Barcelona no s’espera cap canvi en la tendència negativa que arrosseguem. La sequera es perpetuarà més temps.