“Estem parlant amb el nou fitxatge del FC Barcelona, Ronald Koeman; el president del FC Barcelona, Josep Lluís Núñez, i l’entrenador del Barça, el senyor Johan Cruyff”. Així presentava Televisió Espanyola l’estiu del 1989 el fitxatge de Ronald Koeman. Aleshores, un holandès de 26 anys procedent del PSV Eindhoven. La incorporació es va tancar ara fa 32 anys, durant el mes de gener del 1989. Va costar 4,3 milions d’euros, 825 milions de pessetes,  petició de Johan Cruyff, qui ja havia jugat amb ell a l’Ajax.

Koeman es va convertir en el segon fitxatge més car de la història del Barça, per darrere de Maradona. La seva trajectòria va ser impecable, després de sis temporades al club. Tot i que els inicis van ser complicats i, fins i tot, va sentir algun xiulet. Va acabar aixecant 12 títols i marcant 90 gols en 267 partits oficials. Quatre lligues i una Copa d’Europa com a grans fites.

Dels 90 gols és fàcil seleccionar-ne un: el gol de Wembley, que el va convertir en un heroi blaugrana. Poc es podria imaginar Koeman, ara fa 32 anys, que acabaria donant al Barça la primera Copa d’Europa de la seva història.