És època de porters. I tot va començar ara fa uns dies amb Ter Stegen i la seva actuació a les semifinals de la Supercopa d’Espanya

L’alemany va classificar ell solet el Barça per a la final i va posar de nou el debat sobre la taula: qui és el millor porter del món? Jan Oblak, Courtois o Neuer es disputen aquesta plaça

Neuer va ser escollit en l’11 ideal de la Champions, després de ser campió en l’anterior edició. El germànic té una guerra personal amb Ter Stegen sota pals a la porteria de la selecció.

I en aquest debat ja fa temporades que s’hi suma Jan Oblak. “No recordo l’última vegada que em vaig posar nerviós”, diu l’eslovè en una entrevista a la revista Panenka, en què parla de la mentalitat sota pals: “Som un país petit, i per tant les condicions no sempre són les més fàcils. La nostra mentalitat i la de tota la zona dels Balcans és diferent d’Àustria o Alemanya”

Courtois va ser porter de l’Atlètic de madrid, abans d’anar al Chelsea i acabar vestint de blanc. L’actual porter matalasser parla de la personalitat dels porters a Panenka “Som freds d’una banda i de l’altra, calents; no és senzill d’explicar, però en un esport professional et dona moltíssim, sobretot per sobreviure en moments dolents” i afegeix “la seguretat i el cap fred t’ajuden en molts moments. I si llavors això intimida el rival, molt millor. Això converteix molts cops els duels en un joc psicològic d’un contra un que m’apassiona.”

Ter Stegen, Neuer, Oblak o Courtois. En època de porters, el debat del millor porter del món és més vigent que mai.