La conservació és el tema de la setmana, parlarem de patrimoni, mobiliari urbà, art públic, voreres i més!

Quin és el procés per reparar els desperfectes de l’espai urbà de Barcelona? Diferents equips es dediquen a reparar senyals de trànsit, estructures vials, de l’asfalt dels carrers o del mobiliari urbà. L’Oriol Fernández parla amb el Departament d’Espai Urbà.

Mai dirieu què és el primer que es fa quan una escultura pública s’ha malmés. Ens ho explica la responsable de Conservació de l’Art Públic de l’Ajuntament, Carme Huertas, en un reportatge la Laura Sangrà.

I la Brigitta visita de nou el barri del Congrés-Indians del Districte de Sant Andreu.

“La nostra funció és restaurar el patrimoni de Catalunya i salvaguardar el patrimoni de les generacions futures”. Entrem amb l’Antonio Baños a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya per veure com aprenen a restaurar béns culturals.

Si sou dels que tenen la sensació que els espais verds de la ciutat no sempre estan en les millors condicions, pot ser per aquests tres motius que s’expliquen al reportatge de l’Oriol Fernández.

L’escultura pública més antiga de Barcelona és un sant Rafael datat del 1600 que hi ha a la façana de l’Ajuntament i la més nova és ‘Himne, mite i paradís’, ubicada al Campus de la Pompeu. Coneixem més secrets de les escultures públiques amb la Laura Sangrà.

S’inicien els tràmits per rehabilitar la capella històrica de l’Església de Sant Andreu del Palomar, protagonista de la revolta dels segadors. L’Antonio Baños ens explica la seva història.

Comparteix a: