José James

És molt possible que els pares de les persones nascudes un mes de juliol tinguessin, l’any anterior, una tardor moguda. Comencem el programa amb quatre músics , “productes de tardor”: el cantant Billy Eckstine, la veu de vellut del blues; el trompeta Charles “Cootie” Williams, un home de Duke Ellington; el saxofonista tenor Paul Gonsalves, el solista de les 27 estrofes en el festival de Newport de 1956, i el trompetista Lee Morgan, un “hard bopper” destacat.

Continuem amb tres de les millors veus del jazz actual, que actuen en el festival Mas i Mas aquest mes de juliol: José James, el representant masculí; Cécile McLorin Salvant, la més experimental, i Cyrille Aimée, sensual i mestissa.

Recordem la figura del percussionista Roger Blàvia, que ens va deixar a finals del 2017 i que l’estiu del 2012 estava gravant el seu disc ‘Rhythm complicity’ amb el guitarra Jordi Bonell i el trompetista Raynald Colom. Seguim amb el saxofonista alt Phil Woods en dues gravacions europees, acompanyat per músics locals, una a París l’any 1968, i l’altra, molt més tard, a Barcelona el 2010.

Acabarem amb dos trompetistes consagrats, que, ben entrat el segle XXI, van voler experimentar amb el funky, el hip-hop i els ritmes ballables: Roy Hargrove i Nicholas Payton.

Escolta el programa, aquí: