El primer protagonista del programa d’avui és més famós com a empresari que com a músic: George Wein, creador, entre d’altres, del festival de Jazz de Newport, a l’estat de Rhode Island al nord-est dels USA, i líder del grup Newport all Stars amb què, durant anys, va girar per tot el món.

A continuació escoltem el nou disc del bateria Guillem Arnedo, que compta amb el piano de Michael Kanan, el vibràfon de Jordi Rossy i la veu preciosa de Celeste Alías.

A la segona part del programa trobem els joves de la Sant Andreu Big Band que, un any més, tenen un paper destacat en el seu festival Jazzing acompanyant grans estrelles com Joe Magnarelli o Perico Sambeat. Aquest any el Jazzing va del 26 de setembre a l’1 d’octubre.

També hi tenen un espai la cantant Sheila Jordan i el duet Chicuelo – Marco Mezquida, que han format part del cartell del festival de Girona.

Acabem recuperant dues gravacions que il·lustren perfectament l’escena jazz-rock barcelonina de la segona meitat dels anys 70, que es coneixia com a ona laietana. Els dos primers discos d’Iceberg com a grup instrumental, ‘Coses nostres’ i ‘Sentiments’.

Escolteu el programa sencer aquí:

1a part

2a part

Foto: Sant Andreu Jazz Band