El nostre primer protagonista del Jazzit d’avui és André Previn, nom artístic d’Andreas Ludwig Priwin, un pianista jueu alemany que va emigrar als Estats Units fugint dels nazis, i que va protagonitzar una carrera plena d’èxits en el camp de la música per a pel•lícules, el Jazz i la clàssica.

Un doble disc imprescindible: Great American Songbook, de Phil Woods amb el seu quintet de principis dels 2000. Una revisió deliciosa dels grans estàndards. Un cop de mestre!

Grupo Quebrante, un quartet de músics centre i sud americans instal•lats a Barcelona, ens presenten el seu nou disc “Na Beira do Mundo”, editat per la terrassenca Temps Record, ple d’aires brasilers: una meravella.

Recuperem un organista militant del ritme, Reuben Wilson, en una gravació de 1969 feta per a Blue Note, amb companys de viatge tan prestigiosos com el trompetista Lee Morgan o el guitarra Grant Green.

I us diem adéu amb Kamasi Washington, que el dia 24 de juliol actuarà a la sala Barts en un concert, estiuenc i primerenc, que forma part del Voll Damm festival internacional de Jazz de Barcelona 2017. Una prèvia de molt de pes.

Escolta el programa sencer aquí:

Foto: Grupo Quebrante