1.- The Boomtown Rats: Grup de Bob Geldof que es va fer famós sobretot per la cançó “I Don’t Like Mondays” (1979) i per ser un dels iniciadors dels macro concerts de l’era moderna. Recodareu el Live Aid dels any 80. Ell en va ser l’impulsor. Un festival que va ser la llavor de molts concerts en grans recintes que avui dia són habituals. Doncs bé, tornen els Boomtown Rats amb nou disc, 30 anys després de deixar-ho. Algú els hi havia demanat? Segurament no. Però aquí els tenim.

2.- LCD Soundsystem: Una banda que amb només 3 discos es van convertir en un dels grups més importants dels 2000. El grup de James Murphy que van fer centenars de festivals i refrescant moltíssim l’escena musical dels anys 2000. Música comercial, de ball peò també punk. I a més a més Murphy a través de la seva discogràfica DFA es va convertir en una referència mundial de la música de ball hipster.

3.- The Jesus and Mary Chain: Primer disc dels germans Reid en gairebé 20 anys. Dos germans que no s’han portat mai gaire bé. Eren uns bèsties en el seu moment els uns amb els altres i amb el seu públic. Però són un grup que va tenir una influència incontestable. Eren un grup que agafaven les estructures més clàssiques del rock i les transformaven en atmosferes fosques. Un dels líders del que se’n deia “shoegaze”, és a dir, gent que “es mira els peus” mentre toca la guitarra.

4.- Chic: Si sou de ballar esteu d’enhorabona. El 2017 tindreu nou disc de … CHIC! Primer disc en 25 anys d’aquesta gent! Coneixeu tots els hits del grup del guitarrista Nile Rodgers que últimament també havia col•laborat amb Daft Punk fent la guitarra, per exemple de Get Lucky. El disc encara no té data ni avançament però serà la propera tardor.

5.- Broken Social Scene: Aquests són menys coneguts; són un col•lectiu de músics dels que va formar part la canadenca Feist i que han tornat amb molt bones crítiques. Una gent que no tenen complexes. Que des de les arrels de la música nord-americana fan cançons collonudes.

6.- Jamiroquai: – Jamiroquai a qui 25mil persones van poder veure fa una setmana al festival Cruïlla amb els seus èxits de sempre i veu impecable tot i que no es podia moure gaire perquè té problemes d’esquena. Una llàstima ja que era de ballar bastant l’home. Però vaja, continua col•leccionant cotxes esportius i fent cançons que funcionen a la primera.

7.- Bananarama: Compte nostàlgics dels 80 que us pot donar un cobriment. Torna la formació original de Bananarama. De fet des del 87 que no hi ha les tres cantants originals tot i que dues d’elles havien seguit més o menys fent algun disco i concert. Però ara tornen de veritat. De moment només amb gira i només pel Regne Unit i Irlanda. Però han fet sold out a la majoria de concerts i no descarten un nou disc abans de finals d’any.

8.- Zack de la Rocha: El cantant de Rage against the machine. Un dels millors grups dels 90. Gent amb missatge, anticapitalistes i que van tornar a posar de moda la imatge del Che als estats Units. Havia muntat un duo i col•laborava amb molta gent però ara, per fi, treu el seu primer disc en solitari fent el que sap fer i ja feia amb Rage against: rapejar sobre bases de rock dur.

9.- TLC: TLC està considerat el segon grup de noies que més discos ha venut en la història. 70 milions de discos tenien. I com que segurament no tenien diners han fet un “Verkami” per aquest disc. Van demanar als seus fans que compressin el disc per avançat o que posessin diners a volonté… total en 25h tenien 150mil dòlars. Total, estem davant d’un grup importantíssim que va tenir un gran èxit als 90 fent soul molt comercial i fantàstic. Ara són un duo perquè la 3a membre del grup va morir d’un accident de trànsit.

Ja has vist la nostra llista de Spotify?