Donem la benvinguda a l’any nou amb dos músics, Milt Jackson i Chris Potter, de generacions i característiques molt diferents, que comparteixen un fet extra musical: tots dos van néixer un dia 1 de gener, així que, les seves celebracions de Cap d’Any tenen (tenien en el cas de Jackson) doble argumentació.

Milt Jackson és una llegenda de la història del jazz i un dels millors vibrafonistes que hi ha hagut. Va ser membre del Modern Jazz Quartet i us el portem en àmbits diferents, al costat dels saxofonistes Lucky Thompson, Lou Donaldson i John Coltrane.

Chris Potter és un saxofonista que acaba de fer 53 anys i ja té un currículum extraordinari. El trobem formant part de dues formacions totalment inconnexes: el Unity Group de Pat Metheny i la Mingus Big Band, una formació nombrosa encarregada de mantenir viva la flama de l’obra del baixista Charles Mingus.

A partir d’aquest punt, el fil argumental del programa ens porta fins a Cuba amb Bebo Valdés i la catalana Latin Big Band, Paquito d’Rivera amb Arturo Sandoval i, finalment, Chico O’Farrill.

Acabem al Brasil amb Djavan i Toquinho.

Escolta el programa aquí: