Els agents han comissat 360 dosis de “spice”, una droga que té efectes greus sobre el sistema nerviós i que pot arribar a causar la mort. En l’actuació policial han quedat detinguts l’administrador del negoci i el venedor, acusats d’un presumpte delicte contra la salut pública amb l’agreujant de fer la venda en un local de cara al públic. El local ha quedat precintat per ordre del Jutjat d’Instrucció número 5 de Barcelona, que s’encarrega d’investigar els fets.

La substància intervinguda és una barreja de productes vegetals naturals amb cannabinoides sintètics derivats de les amfetamines. La substància no es detecta en els controls habituals de persones en tractament de desintoxicació i té un preu de venda d’entre 10 i 30 euros. Aquesta circumstància fa que sigui consumida majoritàriament per gent jove.

Els Mossos han assegurat que aquest dimecres, durant l’operació, hi havia diversos usuaris que feien cua per comprar aquesta droga. Tots ells eren toxicòmans i tenien nombrosos antecedents policials. Dos d’ells acumulen més de 80 antecedents per delictes contra el patrimoni i la salut pública.