Comerços i veïns del Coll han començat a recollir signatures per demanar que la línia de bus 92 torni al seu inici i final originals. Això significa que volen que el 92 faci el recorregut des del passeig Marítim fins a la plaça de Gal·la Placídia i no fins a l’avinguda del Tibidabo com passa des de principis d’any. JOSEP BELTRI, Comissió d’Usuaris del Bus 92 “Normalment si tu vas a un metge i vius al barri del Coll, normalment vas a parar a la banda d’avall, els col·legis també n’hi han a baix, el mercat, sobretot per a les persones grans, clar a dalt no en tenen cap, de mercat, llavors què han de fer? L’autobús els hi anava la mar de bé, perquè precisament els deixava a la porta.” A més del recorregut, que ja no arriba a la Vila de Gràcia, els usuaris també demanen que se n’augmenti la freqüència de pas. Asseguren que han d’esperar l’autobús uns 20 minuts. Per això, un grup de veïns van decidir convocar el barri a una reunió. Una vuitantena de persones van trobar-se al Centre Cívic el Coll per parlar de la situació del 92. JOSEP MARIA RIERA, Comissió d’Usuaris del Bus 92 “Va ser un èxit tan impressionant que nosaltres ens vam quedar parats, perquè van venir moltes persones per escoltar el que demanàvem i les persones que van venir no només van signar sinó que es van emportar papers com aquests per emportar-se’ls a casa i portar-los a botigues, amics.” De moment, ja han fet arribar una carta a l’Ajuntament i en uns dies presentaran les firmes recollides. Els veïns diuen que si no es busca una solució, estan disposats a sortir al carrer perquè els escoltin.

Els usuaris de la línia 92 demanen que el bus arribi un altre cop a la plaça de Gal·la Placídia, ja que asseguren que la connexió amb la Vila de Gràcia és més necessària, perquè en aquesta zona tenen els metges, les escoles o el mercat. Ara, el tram que queda cobert pel 92 és entre el pont de Vallcarca i la plaça de Kennedy, ja que la línia va des del passeig Marítim fins a l’avinguda del Tibidabo. Això vol dir que ja no cobreix des del pont de Vallcarca fins a la plaça de Gal·la Placídia, passant per República Argentina, Lesseps, Príncep d’Astúries, Guillem Tell, Balmes i travessera de Gràcia. Ara, comunica directament els veïns de Vallcarca, el Coll, el Carmeli la Salut amb l’eix de la Bonanova, però no amb el sud del districte de Gràcia.

Els veïns volen el recorregut anterior, a més també reclamen que se n’augmenti la freqüència de pas, ja que asseguren que normalment triga uns 20 minuts a passar. Un altre problema són els turistes. Expliquen els usuaris que són molts els visitants que pugen al passeig Marítim per anar fins al parc Güell i que el bus es col·lapsa de passatgers.

Per parlar sobre aquesta problemàtica un grup de veïns van decidir organitzar una reunió per a tots els interessats al Centre Cívic el Coll. Hi van assistir una vuitantena d’usuaris que es van sumar a la demanda i es va començar una recollida de signatures. Ja s’han posat en contacte també amb entitats de Vallcarca i el Carmel, perquè també participin en la demanda. De moment, ja han fet arribar una carta a l’Ajuntament i quan tinguin les firmes recollides les presentaran. Però, els veïns asseguren que si no es troba una solució per al bus 92 estan disposats a sortir al carrer.