El Parc de Sant Martí, ubicat al carrer de Menorca número 64, acollirà una de les zones per a gossos més grans de la ciutat. El nou pla de zones d'esbarjo per a gossos preveu que hi hagi una àrea on puguin anar deslligats a cada districte de com a mínim 750 metres quadrats. La de Sant Martí, però, en tindrà pràcticament dos mil. ANOTNI SANTOS, AV Sant Martí de Provençals “Posats en contacte amb els usuaris del parc i amb gent amb sensibilitat animalista dels nostres barris vam arribar a la conclusió que un espai de 750 metres quadrats és un espai absolutament ridícul si es vol respectar una mica el lleure i la llibertat de l’animal.” Els veïns han proposat a l’Ajuntament que la zona per a gossos sigui exemplar a canvi que la construcció vingui acompanyada d’una sèrie de millores pel parc, sobretot pensant en la resta d’usuaris de l’espai. El consistori les ha incloses en el projecte. JOSEP MARÍA MONTANER, regidor de Sant Martí “És una inversió que serà positiva pel parc, pel patrimoni, per la senyalística, per l’església patrimonial que hi ha, etc.” La construcció de la zona per a gossos i la reforma del Parc de Sant Martí es durà a terme durant el mandat municipal actual. Unes millores que han de permetre posar al dia aquesta zona verda afectada des de fa anys per les obres de l’AVE.

L’espai per a gossos del Parc de Sant Martí tindrà pràcticament 2.000 metres quadrats, més del doble que els 750 metres que establia el pla per habilitar zones d’esbarjo per a gossos a tota la ciutat. Aquí els veïns i l’Ajuntament han arribat a un acord perquè la zona on els animals puguin anar deslligats sigui exemplar. Com a millora per a la resta d’usuaris de l’espai, el parc es renovarà tenint especialment en compte elements d’interès com l’emblemàtica església gòtica i millorant-ne la senyalització.

El consistori reformarà el parc que, segons denuncien des de l’associació de veïns, està en mal estat sobretot a causa de les obres de l’AVE amb què han de conviure des de fa anys. Asseguren que ha entrat en un estat d’abandó cada cop més preocupant des que van començar les obres del tren d’alta velocitat en aquest punt, entre Sant Martí de Provençals i la Sagrera.

Està previst que les obres per construir la nova zona d’esbarjo per a gossos i la renovació del parc es duguin a terme durant aquest mandat municipal. Tot i que es calcula que podrien començar al 2018, encara no hi ha un calendari exacte. L’actuació preveu també millorar la senyalització i recuperar-ne el partioni com, per exemple, l’esglèsia de Sant Martí de Provençals, que data del segle XV.