Les Corts era un barri bàsicament rural. On ara hi ha blocs de pisos hi havia camps i masies. Un compte d'Instagram -Vella Cortsenca- convida els cortsencs a reviure el passat. MIQUEL HERNÁNDEZ, veí de les Corts "Un dia mirava informació històrica de les Corts i no en trobava i vaig decidir canviar-ho. Vaig intentar crear la Vella Cortsenca amb el pensament de crear la pàgina web i després el Facebook." Assegura que el districte de les Corts no reivindica tant el seu passat com altres districtes de Barcelona. "No es potencia la memòria històrica del barri. A altres lloc sí que ho fan, com Gràcia o Sant Andreu. I aquí és més desconegut. La idea és que la gent vegi quina és la història de les Corts." La majoria de les fotos són cedides per l'arxiu de les Corts, però la idea és que, amb el temps, siguin els veïns els que facin públiques instantànies antigues a través de Vella Cortsenca. "A la gent li fa molta gràcia, li agrada molt veure els llocs on anava de petit i fins i tot els llocs on viu ara mateix. Algú que, per exemple, avui viu en un edifici i veu que abans eren camps i li fa molta gràcia." A banda de l'Instagram, el Miquel Hernández també ha posat en marxa una pàgina web i té la voluntat de crear tota una plataforma digital de memòria història al districte. "La idea és avançar en la pàgina web que és de memòria cortsenca, després passar a Facebook i després ja a altres projectes de canvi social. Formar una entitat pròpia i associar-me amb altres entitats, Ateneu, etcètera." Tot, mogut per autèntica passió pel barri. "Sempre he viscut aquí, he passat la meva infància, la meva adolescència. És clar, quan tens experiència en un lloc li vas agafant molta estima i t'hi enganxa."

Vella Cortsenca és un compte d’Instagram que es dedica a fer públiques fotografies antigues del barri i del districte de les Corts. Es tracta d’un projecte personal d’un veí del barri, el Miquel Hernández. Assegura que hi ha poca informació i referències històriques del districte a Internet, sobretot si es compara amb altres districtes de Barcelona com Gràcia o Sant Andreu.

La majoria de les fotografies que ha penjat provenen de l’arxiu de les Corts, però la idea és que, amb el temps, els veïns es decideixin a fer públiques les seves fotografies antigues a través de Vella Cortsenca. També ha creat una pàgina web i vol fer també un compte de Facebook.  Fins i tot, amb el temps, li agradaria constituir-se com a associació. Tota una plataforma digital de memòria històrica.