platja de la Barceloneta

La boia situada davant de la costa barcelonina de la xarxa de Ports de l’Estat ha marcat avui, per primer cop aquest 2018, més de 20 ºC.

Ho fa un 24 de maig, una data força comuna, que caldrà confirmar els propers dies amb Diego Lázaro, un observador que mesura setmanalment la temperatura de l’aigua del mar a les platges barcelonines. Per fer-vos-en una idea, l’any passat, bastant més càlid que el present 2018, la primera vegada que aquesta boia va assolir els 20 ºC va ser el 15 de maig, només nou dies abans que aquest any. El darrer 20 l’hem d’anar a buscar a la tardor de l’any passat (12/11/2017), amb una aigua del mar que va estar per sobre de la mitjana fins ben entrat el novembre.

La pujada de la temperatura de l’aigua del mar ha estat espectacular aquest mes de maig. Des del dia 1 de maig l’aigua del mar ha pujat 4 ºC i, en només les dues darreres setmanes (les d’un temps més estable i càlid) l’aigua del mar ha recuperat 3 ºC.

L’estiu meteorològic entrarà oficialment el proper 1 de juny, i l’aigua del mar ja convida a fer els primers banys de la temporada.