Els interiors del passeig de Verdum es renoven. Aquesta zona de passatges privats era des de fa un temps un espai degradat. Ara l'empresa propietària està acabant de reurbanitzar l'espai. S'eliminen els racons i es guanyen rampes per afavorir l'accessibilitat i el comerç. ELENA PIERA "Les millores sempre van bé, no? suposo que quedarà molt xulo. Les escales no són tot lo còmodes que haurien d'haver sigut, i falta una mica polir algunes cosetes, que suposo que s'acabaran pulint, perquè falta una mica de llum, però vaja, sempre ha sigut una millora." A l'època d'esplendor, fa uns vint anys, pràcticament una vintena de locals estaven en funcionament. Les obres volen reactivar-hi de nou els negocis. ROSA MARIA MAYA "Bien para los vecinos, y bien para mí que estoy aquí. ¿Cómo está quedando? Pues, para mí muy bien, está quedando muy bonito porque estan ahora otra vez alquilando los locales, y que le dén vida como tenía antes." Feia temps que la comunitat d'inquilins del recinte reclamava la rehabilitació dels passatges. Un espai que també connecta el metro amb la plaça Major de Nou Barris.

L’empresa propietària, Inmuebles en Renta SA, ha apostat per rehabilitar els espais interiors del passeig de Verdum. Aquesta havia estat en el passat una mena de galeria comercial en la qual es trobaven des d’un supermercat o un gimnàs, fins a un servei de planxa de roba o una escola. Però amb el temps la zona es va degradar i es va convertir en refugi d’incívics. Això va fer que les botigues i negocis anessin tancant fins a arribar a presentar l’estat actual, en el qual només una petita part dels locals estan en funcionament.

Alguns veïns havien reclamat fa temps a l’Ajuntament que hi actués i rehabilités la zona, fet que no va ser possible perquè es tracta d’una zona privada tot i que d’ús públic. La situació, però, sembla que canviarà amb la renovació de l’espai, que ha obert els patis i hi ha instal·lat rampes. També se n’ha renovat l’enllumenat i el paviment. Les obres ja estan atraient nous comerços, que obriran o es traslladaran a algun dels locals buits. Pels comerciants, la rehabilitació de la zona ha estat molt ben rebuda, sobretot de cara als beneficis que puguin obtenir les terrasses a l’estiu.