Aquí es treballa la coordinació i les habilitats motrius bàsiques dels nens amb els pares i mares a partir del joc lliure. Als tallers de Psicomotricitat en Família del Casal de Barri de la Font d'en Fargues, l'infant tria al que vol jugar i això permet als progenitors descobrir aspectes de la personalitat del petit. NÚRIA SILVESTRE, Espai la Tribu "Molts pares i mares acaben comprenent molt dels seus fills. Els nens no es comuniquen a nivell verbal, observant aquest joc i parlant-ne amb les famílies, d'alguna manera els pares acaben entenent molt com són els seus fills." L'activitat és per a nens d'entre 18 mesos i 3 anys. Els pares que assisteixen al taller destinen una hora a la setmana a jugar amb els fills i aprendre com fer-ho. IVÁN BARRETO, pare "Volíem una cosa on ell es pogués expressar i on poguéssim veure com li agrada jugar o quines coses prefereix fer." SANDRA MARÍN, mare "Al principi no sabia el que era i pensava 'què és això?', sembla un parc d'atraccions i el nen està encantat, li agrada moltíssim." GIAN PIERO GIUFFERÉ "Durante la semana es complicado estar con ellos, están todo el día en la escuela y tu trabajas y el viernes es un rincón que nos hemos guardado para empezar a jugar." El monitor prepara la sala amb propostes de joc fetes a partir de materials abstractes. No ordena, només corregeix determinats aspectes i facilita el desenvolupament de la sessió. "El protagonista és el nen amb el seu pare i la seva mare, el professional prepara una sala amb propostes i normalment una de les coses que intentem fer durant la sessió és potenciar el joc que s'estigui donant." El nen també aprèn a saber el que vol. Per exemple, a en Rai el que li agrada és saltar. S'ho pensa, però finalment s'hi llença amb força. Potser això vol dir que és reflexiu però té les idees clares.

Una activitat del Casal de Barri de la Font d’en Fargues proposa treballar la psicomotricitat dels infants en família i a partir del joc lliure. Segons els organitzadors, el mètode permet als pares descobrir aspectes sobre la personalitat dels fills.

No és habitual que els nens treballin les habilitats motrius bàsiques conjuntament amb els pares. Encara menys que ho facin a través del joc lliure. Aquesta és l’essència d’un dels tallers del Casal de Barri de la Font d’en Fargues. Els infants escullen a què volen jugar a partir d’unes propostes abstractes que els fa el monitor. L’objectiu és que el nen en una edat primerenca expressi els seus gustos, preocupacions o necessitats jugant, ja que encara no pot fer-ho del tot a través del llenguatge. Aquesta informació  permet als pares conèixer més coses sobre el caràcter dels fills.