Aquests estudiants de quart d’ESO de l’Institut Joan Salvat Papasseit, de la Barceloneta, s’estan preparant per fer un grafit. Però no és un grafit qualsevol, ja que forma part d’un projecte per recuperar la memòria culinària del barri mariner. MARINA MONSONÍS, veïna i artista visual “Un grafit d’una recepta de cuina és d’un senyor que era pescador que es deia Chacho i és un suquet de peix. Llavors el que estem fent és recuperar receptes del barri i aquesta la convertim en mural.” Per fer el grafit, els joves han elaborat les plantilles a l’Ateneu la Fàbrica del Sol, on han après tècniques i programes de disseny. NEREA CATALÁN, estudiant de 4t d’ESO de l’Institut Joan Salvat Papasseit “A vectoritzar amb l’ordinador, a fer plantilles amb fusta i a poder utilitzar altres materials que, potser, nosaltres no els donem importància, i poder fer coses xules.” TIRTH PATEL, estudiant de 4t d’ESO de l’Institut Joan Salvat Papasseit “Primera vegada que veus una màquina de 3D, amb grafits com aquest i fas moltes coses, aprens.” RENÉE GUTIÉRREZ, estudiant de 4t d’ESO de l’Institut Joan Salvat Papasseit “Hem après a personalitzar amb els ordinadors i amb les màquines i que tot es pot reutilitzar.” Després de tres hores de feina la recepta ‘Suquet de peix de l’Òstia’ presideix la plaça del Poeta Boscà just al costat del Mercat de la Barceloneta.

La Barceloneta disposa d’un nou projecte per recuperar la memòria culinària de la Barceloneta i concretament ho fa mostrant una recepta marinera a la plaça del Poeta Boscà perquè tothom qui hi passeja pugui conèixer-la. Es tracta d’un grafit que recull la recepta suquet de peix de l’òstia, un plat ideat per un mariner de la Barceloneta ja desaparegut i que tothom coneixia com a Chacho. Aquest projecte, a més, també vol recuperar els peixos de proximitat, com la bròtola. En aquest projecte hi han col·laborat diferents entitats del barri, com el Centre Cívic Barceloneta, la Cooperativa Cap a Mar, l’Institut Joan Salvat Papasseit i l’Ateneu de Fabricació la Fàbrica del Sol.