En aquesta imatge pot semblar una palmera convencional, però no ho és. Si obrim la imatge veiem que és la palmera més alta de Barcelona i, segons asseguren, també de la península. Pertany a l’espècie ‘Washingtonia robusta’ i fa 27 metres d’alçària. Tot i això, pot passar desapercebuda, de tan prima que és i per la ubicació. Tot i ser una palmera originària de Mèxic i Califòrnia, no cal anar fins allà per trobar-la. La teniu al pati del darrere de l’antiga masia de Can Verdaguer, que actualment és un centre cívic. No se sap quants anys tenia quan es va plantar en aquest jardí, però es calcula que ja té uns 120 anys d’antiguitat. Malgrat la seva edat i a diferència d’altres espècies de palmeres, es conserva en un estat de salut perfecte.

La palmera més alta de Barcelona s’alça solitària al barri de Porta, perfectament erecta i amb les fulles formant una corona arrodonida. Es calcula que aquest exemplar podria datar de 1894 i està catalogat des de 1994. És un testimoni de la llarga tradició de palmeres plantades a la ciutat.

Fa 27 metres d’alçària i és és originària de Mèxic o Califòrnia. L’arbre està situat al jardí posterior del Centre Cívic Can Verdaguer, una antiga masia del barri de Porta, i es calcula que podria datar de 1894 aproximadament. Per tant, tindria uns 120 anys d’antiguitat.

La masia de Can Verdaguer va conservar l’activitat agrícola fins a finals del segle XX. La rehabilitació de l’antic casalot va començar el maig de 2010 i durant les reformes es va voler conservar la palmera, en ser un element emblemàtic de la masia.