L'Ajuntament vol mantenir el nombre de metres quadrats de les terrasses de bars i restaurants de l'avinguda de Gaudí. Això sí, seria amb una altra distribució estructurada per mòduls, que es repartirien entre els establiments que ho sol·licitessin. En el cas de no satisfer la demanada, se sortejarien. De moment, però, aquest ordenament especial està en exposició pública fins al dia 18. Els establiments que fa més anys que hi treballen ja s'han mostrat en desacord en algunes parts del projecte. JOSÉ LUIS RODRÍGUEZ, Bar Ardèvol "Que pongan los que quieran pero los que estamos, pues que nos dejen. Porque si ahora ponen 10 bares más al final cómo quedamos, ¿un taburete para cada uno? Si hay 40 metros y tienen que dividirlos, pues que los dividan con los que haiga de libres, pero a los que estamos, estamos, es lo que yo veo." ALEXANDRA CHECHELNITSKAYA, Bar Intertapa "El Ajuntament tiene que ayudar a encontrar espacios nuevos para dar terrazas nuevas a negocios nuevos. No es coger lo que hay, dividir enrte todos i quedáis con lo que quedáis." Aquests comerços estan d'acord amb la norma, però se senten perjudicats. Creuen que una solució seria limitar el nombre de bars. L'associació de comerciants presentarà una al·legació per demanar que els bancs de la vorera central es posin en línia a un costat i deixin l'altre per a les terrasses. Així, diuen, quedaria més espai de terrasses a repartir. Els veïns, per la seva banda, preferirien ampliar la zona de singularitat. JOAN ITXASO, AV Sagrada Família "Nosaltres, pel que fa al barri, el que sí que veiem imprescindible és que aquesta singularitat d'espais s'apliqui a tots els carrers del voltant del temple perquè d'aquesta manera permetrà reorganitzar d'una manera més racional els carrers sobre tot que vénen de la Diagonal, però en general tots, perquè també al carrer de Provença cada cop hi ha més bars, etc." Des de l'associació fa anys que reivindiquen l'ampliació de voreres, en els carres com el de la Marina, que connecten la Diagonal amb el temple. Asseguren que cada vegada és més difícil passar-hi i que cal preveure un ordenament especial de les terrasses perquè quan s'ampliïn els carrers no s'omplin de vetlladors.

Els restauradors de l’avinguda de Gaudí, especialment els del primer tram, estan en desacord amb les propostes de l’Ajuntament. Segons el plantejament de la norma podrien quedar sense terrassa establiments que hi operen des de 1969. L’associació de comerciants proposa ampliar la zona de terrasses col·locant tots els bancs a la mateixa banda de la vorera central, idea que l’Ajuntament no ha vist mai amb bons ulls.

D’altra banda, els veïns volen ampliar la zona singular als carrers del perímetre de la Sagrada Família, perquè diuen que les voreres cada vegada estan més col·lapsades. A banda d’un espai ampli de passeig, la norma també preveu deixar lliures els extrems per facilitar l’accés als passos de vianants.