Quatre agents cívics informen els veïns i comerciants de la Trinitat Vella quan observen alguna conducta o acció inadequada en la via pública. També reben les queixes dels ciutadans o l'alerta d'algun problema menor al barri. Aquests informadors estan contractats a través d'un pla d'ocupació de la Fundació Trinijove. PERE BACA, tècnic de barri de la Trinitat Vella "La seva tasca és fonamentalment informativa i de sensibilització al voltant d'àmbits com la neteja, la recollida selectiva, informació als propietaris dels gossos de la necessitat de recollir-ne els excrements, problemes relacionats amb el soroll..." Des del novembre, aquests agents del civisme recorren el barri de la Trinitat Vella cada dia matí i tarda. De mitjana, fan una setantena d'intervencions a la setmana. El 80% estan relacionades amb l'ús inadequat de les papereres i els contenidors, i un 12%, amb comportaments incívics com l'excés de soroll o per deixar els mobles vells al carrer quan no toca. JUAN MIGUEL ANGUITA, agent cívic de la Trinitat Vella "Cada vegada estem més integrats al barri. Ens paren i ens pregunten sobre qualsevol cosa que ells no veuen correcta. Si no els podem ajudar nosaltres els donem algun telèfon de contacte per tractar el tema en qüestió, i coses d'aquestes." La Trinitat Vella és el primer barri de la franja del Besòs en què actuen els agents cívics. Aquesta mesura de govern s'ampliarà aviat als barris de Baró de Viver i del Bon Pastor.

Més civisme, més inserció és la mesura que va aprovar el districte de Sant Andreu l’octubre de l’any passat amb l’objectiu de millorar el civisme als barris de la franja del Besòs (la Trinitat Vella, el Bon Pastor i Baró de Viver). Al mateix temps, el pla també pretenia oferir una via d’inserció laboral per a aturats de llarga durada.

Com a resultat, quatre veïns del Bon Pastor treballen com a agents cívics a la Trinitat Vella des fa més de quatre mesos. Aquestes persones han aconseguit una feina remunerada i, al mateix temps, informen els ciutadans d’aspectes relacionats amb el civisme per tal de millorar la convivència al barri.