MIREN, portaveu del col·lectiu de La Benaventurada "El problema que hi ha aquí és que nosaltres hem interposat una denúncia perquè aquí hi ha una persona vivint des del dia 11 d'aquest mes. I el que ha fet aquesta dona i el seu company ha sigut una violació de domicili, de fet els Mossos d'Esquadra així mateix ens ho han dit, que els hi consta que aquí hi ha una persona vivint des del dia 11. I per tant seria un delicte de violació de domicili". ANNA RAMON, presidenta de l'Associació de Veïns Camp Nou "El veí del costat els ha convidat perquè puguéssin entrar a l'altre edifici, però ha sigut sense tirar portes i sense fer res que no sigui legal".

Passades les 16 h, una desena de furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra han ocupat el carrer de Benavent i han intentat dissoldre a cops de porra el grup de joves que hi havia concentrat davant del número 25. Tot seguit han obert un accés a l’edifici enderrocant amb un mall el mur que la propietat va aixecar abans-d’ahir a la porta i han pujat a buscar tots els ocupants, que han sortit de l’edifici sense oposar-hi resistència.

La concentració dels col·lectius d’ocupes i d’antiocupes als dos extrems del carrer ha provocat una calma tensa durant tota la tarda al carrer de Benavent. Una cinquantena de joves que donen suport a l’ocupació s’han manifestat al vespre pels carrers del voltant i s’han concentrat de nou davant de l’edifici, al costat d’una setantena de veïns que reivindicaven el desallotjament de La Benaventurada perquè al barri no hi hagi un “Can Vies II”. A quarts de nou han acabat les protestes d’uns i altres, primer la dels antiocupes i després la dels altres. Els que defensen l’ocupació han llançat pintura i altres objectes contra els agents de seguretat privada que hi ha davant de La Benaventurada.

L’edifici està custodiat per l’empresa de seguretat privada Elite Control Grup. El gerent d’aquesta companyia, Walter Lamy, ha explicat a BTV que el forat obert aquesta tarda a la façana pels Mossos d’Esquadra es tornarà a tapiar aquest dilluns, quan un paleta aixecarà també els murs necessaris al terrat i a la part del darrere de l’edifici perquè no hi entri ningú més.

Ocupes i antiocupes enfrontats

L’edifici, buit des de feia vuit anys, al barri de la Maternitat, va ser ocupat fa dues o tres setmanes per un grup de joves. L’empresa de seguretat contractada pel propietari hi va entrar divendres i en va tapiar els accessos. El col·lectiu ocupa va convocar una concentració al vespre i diversos veïns contraris a l’ocupació ja s’hi van enfrontar. Només els Mossos d’Esquadra van impedir que arribessin a les mans.

Avui un parell de veïns ha entrat a La Benaventurada des de l’edifici del costat, amb el permís d’aquests altres propietaris i “sense cometre cap il·legalitat”, segons ha explicat la presidenta de l’Associació de Veïns del Camp Nou, Anna Ramon. A dins s’han trobat quatre joves que hi havien entrat abans, cap a les 9 h, i s’han produït de nou enfrontaments. Els ocupes han trucat als Mossos i han penjat pancartes dels balcons de la segona planta, on es podia llegir “Fotem-li castanya a l’especulació” i “La Ventu es queda al barri”. Els altres veïns han intentat impedir-ho des dels balcons de la primera planta, on han acabat penjant el seu cartell de “No volem ‘Can Vies II’ al nostre barri”. Un d’aquests veïns contra l’ocupació és l’administradora d’apartaments turístics que ha impulsat la Plataforma Pro Vivendes Turístiques (PPVT), tal com ha denunciat públicament el col·lectiu ocupa.

Segons ha explicat la portaveu d’aquest col·lectiu, a l’edifici de La Benaventurada viu una parella des del passat dia 11. Per tant, l’entrada aquest matí de dos veïns des de l’edifici del costat seria una violació de domicili, que els mateixos ocupes han denunciat davant dels Mossos d’Esquadra.