Tanques, un sac per posar-hi sorra i un cartell d'obres. Tres elements que es repeteixen durant l'estiu a diversos indrets de la ciutat. Sant Andreu no n'és una excepció. L'Ajuntament ha iniciat les obres de reurbanització al tram del carrer de la Segarra, entre Agustí i Milà i Sant Hipòlit, que passarà a tenir plataforma única amb un carril de circulació i en perdrà un altre d'aparcament. Un fet que no agrada a alguns veïns. "I treure en aquests moments aparcaments, llocs d'aparcament, és bastant absurd". "El que passa és que treauran molts llocs d'aparcament i com va passar aquí al carrer Agustí i Milà la gent no té accés als pàrquings". El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha explicat que aquestes actuacions permetran pacificar el trànsit de carrers com el de la Segarra i donar prioritat als vianants. "Aquest carrer per als vianants és bastant incòmode perquè, si us hi fixeu, les dues voreres són molt estretes, sobretot si portes algun carro per anar a comprar o, com nosaltres, tens el cotxet del nen petit". També, entre altres coses, se'n renovaran les voreres, se soterraran les línies aèries o es posarà enllumenat a les façanes. Les actuacions s'executaran en quatre fases i a partir del setembre serà el torn del carrer dels Matagalls i la plaça de Marià Brossa. Està previst que les obres finalitzin el març de 2015.

En reurbanitzar totalment els carrers i la plaça, se’n renovarà tot el paviment (2.570 m2) i se soterraran les línies elèctriques aèries. També s’hi posarà enllumenat nou, penjant de les façanes dels edificis, i es plantaran arbres al costat muntanya, amb la corresponent renovació de la xarxa de reg i de tot el mobiliari urbà. A més, sota el carrer de Matagalls, hi anirà un nou col·lector de 60 cm de diàmetre, amb nous embornals al llarg del costat muntanya dels carrers i de la plaça.

El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha explicat que “aquestes actuacions ens permeten pacificar el trànsit d’aquests carrers del barri de Sant Andreu i donar prioritat al vianant” i ha afegit que “d’aquesta manera també impulsem una millora de la qualitat de vida dels veïns de la zona”. Però d’entrada als veïns no els agrada que els treguin tot el carril d’estacionament de vehicles, perquè diuen que a la zona ja és molt difícil aparcar i ara encara ho serà més.

Les obres, que han començat al carrer de la Segarra, s’executaran en quatre fases fins al març de 2015. Entre el setembre i el novembre s’urbanitzarà la plaça de Marià Brossa, primer la part central i després el vial que comunica els carrers de Sant Hipòlit i Servet. A partir del novembre, les obres avançaran pel carrer de Matagalls. Finalment, al març, s’asfaltarà tota la zona reurbanitzada, des del carrer d’Agustí i Milà fins al de Malats.