Comença l'esprint final per tenir els carrers guarnits i engalanats per a la festa major, un treball que, per a molts veïns, és maratonià. "Es treballa 24 hores 'a sac' tota la gent que col·labora i que està amb el grup." "Ara m'hauries de fer fer multiplicacions que no tinc ganes de fer; de 9 del matí a nou del vespre i més, fins que s'acabi tot, que s'ha d'acabar." Una tasca que en els darrers anys s'ha vist malmesa per accions vandàliques: trencaments de garlandes i, fins i tot, agressions a figures. ROSA BOFILL, presidenta de la Comissió de Festa Major del Carrer de Ciudad Real "Ens van intentar fer malbé una figura però estava molt ben feta i em sembla que es van fer més mal a la mà que no pas el mal que li van fer a la figura." Cartells com aquest ja fa 4 anys que es poden veure al llarg de carrer de Verdi un cop guarnit, aquest any, però, serà la primera vegada que estaran repartits per tot el barri. SERGI FONT, president de l'associació del carrer de Verdi del mig "La gent ha d'entendre que els guarniments costen molt de fer i que estem, tot l'any treballant perquè el 15 d'agost estigui tot a punt i que la gent ens ho respecti. I esperem que per la força que té aquest missatge a la gent li arribi" A més, en els darrers anys s'està intentant crear un ambient més familiar a la Festa Major potenciant-ne les activitats de dia. CARLA CARBONELL, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia "Des de fa uns quants anys fem activitats per nanos pel matí concerts vermut per la tarda que són més de qualitat que de quantitat o de soroll" Tot un seguit de mesures per intentar que aquesta festa de Gràcia transcorri sense incidents i tant els veïns com els visitants puguin gaudir-ne per igual

Els veïns de les comissions de festes de cada carrer fa molts dies que preparen els guarniments que lluiran a partir del 15 d’agost, durant la Festa Major de Gràcia. Molts treballen en torns de més de 12 hores, amb l’única recompensa de la il·lusió perquè el seu carrer tingui la decoració més espectacular durant la festa.

El resultat de tantes hores de feina compartida amb els veïns del carrer després es veu, cada cop més sovint, malmès per l’acció de vàndals que trenquen garlandes i, fins i tot, agredeixen determinades figures. La presidenta de la Comissió del carrer de Ciudad Real, Rosa Bofill, explica que, l’any passat, els “van intentar fer malbé una figura, però estava molt ben feta i sembla que es van fer més mal a la mà que no pas el mal que li van fer a la figura”.

El carrer de Verdi ja fa quatre anys que penja cartells demanant al públic que respecti els guarniments durant les festes. Aquest serà el primer any que aquestes indicacions es posaran per tot el barri. Això, juntament amb l’ambient més familiar que durant els darrers anys s’està intentant crear a la festa major, potenciant-ne les activitats de dia, esperen que serveixi per posar fi al vandalisme i els incidents a la Festa Major de Gràcia.