Des del districte s'estan fent algunes microurbanitzacions provisionals en solars pendents d'edificar perquè tinguin un ús social. Aquesta setmana van començar les obres del de Germanetes, al costat del projecte de pla Buits, que es gestiona de manera comunitària a través del moviment Recreant Cruïlles. LLUÍS RABELL, AV Esquerra de l'Eixample "Ens va sobtar que aixecar un mur aquí justament aïllés aquest espai i el desconnectés d'aquest centre de reflexió i d'activitat que ha esdevingut l'espai del pla Buits." Atesa la petició de les entitats, l'Ajuntament ha desestimat aixecar el mur que separa aquest espai del nou que es vol construir provisionalment abans no es faci l'institut. En manté, però, el segon, que separa la microurbanització del solar que ha d'acollir habitatges socials per a joves, que es construirà abans. Des de diferents moviments socials demanen poder intervenir en la gestió. LLUÍS RABELL, AV Esquerra de l'Eixample "Hi ha experiències d'altres espais públics que han acabat cogestionats o gestionats de manera comunitària. Seria una possibilitat a la qual nosaltres no renunciem. El debat està obert." Des del districte ja els han rebut per explicar-los el projecte més al detall. Tot i que estan d'acord amb els plantejaments de l'Administració i els usos que es preveuen, els preocupa que l'execució s'ha de fer dins d'aquest any i no hi ha gaire marge per negociar. De moment, s'hi estan fent feines de neteja i adequant la tanca perimetral que ha de segregar l'espai d'obres del de l'espai del pla Buits, si més no mentre durin els treballs.

Aquesta setmana han començat les obres del  solar de Germanetes, al costat del projecte del pla Buits, que es gestiona de manera comunitària a través del moviment Recreant Cruïlles. El districte s’ha avingut a no construir el mur de separació amb el projecte del pla Buits, tal com van demanar diverses entitats.

A més, els moviments socials i veïnals volen participar en la gestió del nou espai. De moment l’actuació municipal preveu que inclogui zones enjardinades, pistes esportives, jocs infantils i zones per a la gent gran. El projecte executiu es començarà a redactar en les properes setmanes.