Amb el lema “Ara sí, tots a l’una!, per un transport digne a la Marina”, veïns i entitats reclamen un cop més el metro al seu barri i critiquen que s’hagi prioritzat l’arribada de l’L9 a l’aeroport i al recinte firal de Gran Via, en lloc de l’altre ramal, l’L10, que ha de baixar pel passeig de la Zona Franca i travessar tot el polígon industrial fins a la ZAL. També reclamen que es reforci els servei d’autobusos als seus barris, sobretot a la nit, que només disposen d’una línia. Diuen que el transport públic a la Marina s’ha quedat “al darrer lloc en les prioritats d’inversió de Barcelona”.

La manifestació ha començat a la cantonada del passeig de la Zona Franca amb el carrer de la Foneria i ha pujat pel passeig fins a la plaça d’Ildefons Cerdà. Des d’allà, ha enfilat la Gran Via, primer pels carrils laterals i després tallant tot el tronc central per arribar fins a la plaça d’Espanya. Durant el recorregut ha començat a ploure molt, però la marxa ha aconseguit arribar a la seva destinació.

Els veïns de la Marina també van sortir al carrer fa un parell de setmanes durant la celebració del Mobile World Congress. La tarda de la segona jornada del congrés de mòbils van anar per la Gran Via en l’altre sentit, fins a la porta del recinte firal, en una marxa que va col·lapsar el trànsit a la zona a l’hora de la sortida dels congressistes. La Generalitat preveu que l’L9 arribi a la fira i l’aeroport abans de la propera edició del Mobile World Congress, però no hi ha data per a la posada en marxa de l’altre ramal, el de l’L10, que està a mig construir.